سخنگوی ریاست جمهوری روسیه میگوید که سیستم درمانی هیچ کشوری آمادگی مقابله با اپیدمی گسترده ویروس کرونا را نداشت. شمار قربانیان ویروس کرونا در روسیه به ۱۰۶ نفر افزایش پیدا کرد این درحالی است که شمار مبتلایان هم از ۱۳ هزار نفر گذشت.
سیستم ایمنی بدن انسان به شیوه استثنایی و فوقالعادهای کار میکند. این سیستم، مکانیسم شناسایی و از بین بردن مواد «خارجی» منحصر به خود را دارد. آنتی بادی یا همان پادتن نوعی پروتئین خونی است که توسط سیستم ایمنی بدن تولید می شود و به عوامل خارجی مثل باکتری و ویروس حمله و اثر آن ها روی بدن را خنثی می کند.
همزمان با پایان دوران قرنطینه و آزادی تردد شهروندان شهر ووهان کانون شیوع ویروس کرونا در چین پس از ۷۶ روز، یک شهر در شمال شرق این کشور با تدابیر جدید قرنطینه و محدود کننده مواجه شده است.
رئیس اداره سرمایه انسانی ستادکل نیروهای مسلح با بیان اینکه تدابیر ویژه ستادکل، کاهش چشمگیر ابتلای سربازان به ویروس کرونا را به همراه داشته است، گفت: از بین صدها هزار سرباز تنها تعداد ۵۴ نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
یک فوق تخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر بالا بودن شدت بیماریزایی کووید-۱۹ نسبت به آنفلوآنزا، گفت: اگر محدودیتها تا پایان فروردین در تهران ادامه یابند و مردم هم رعایت کنند، در کنترل بیماری بسیار کمککننده خواهد بود.
دکتر زالی با اشاره به افزایش آمار شیوع ابتلا به کرونا، گفت: کرونا به مرحله پاندمی در تهران رسیده و نوسانات سینوسی نمودار شیوع بیماری در تهران ناشی از هشدارهایی بوده که در روزهای قبل دادهایم. مردم انتظار دارند برنامههای حمایتی زودتر آماده شوند و به سرعت به جامعه تزریق شود تا حداقل دغدغههایشان کاهش یابد.
کشورهای دیگر یکی پس از دیگری روند شیوع کرونا را به کنترل در می آورند و در ایران عزیز ما نیز در عمل و با همّت جهادی و نه در گفتار باید کووید 19 مهار و شیوع و اوج آن کنترل شود.
یورونیوز، شبکه جهانی بیبی سی و سیانان متعهد شدهاند بیش از ۴۶ میلیون یورو فضای تبلیغات به نهادهایی اختصاص دهند که در جهت اطلاع رسانی و همچنین حفاظت از انسانها در مقابل گسترش ویروس کرونا فعالیت میکنند. سازمان جهانی بهداشت از این طرح استقبال کرده است.
شمار مبتلایان از یک میلیون و 118 هزار نفر فراتر رفته است و تا کنون بیش از 59 هزار نفر در 207 کشور در سراسر جهان به دلیل ابتلا به بیماری کووید 19 جان باختهاند. شمار بهبود یافتگان در جهان به 229 هزار نفر افزایش یافته است.
کارگروه اطلاع رسانی ستاد ملی کرونا، جمعه شب با صدور اطلاعیه ای تأکید کرد: تمامی واحدهای توزیعی و خدماتی که مشمول ممنوعیت و محدودیت تردد و تجمع بوده و رستههای آنها قبلاً در اطلاعیههای کمیته اجتماعی ستاد ملی کرونا اعلام شده، تا اطلاع بعدی تعطیل خواهند بود.
«تدروس ادهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که کشورها برای برداشتن قرنطینه عجله نکنند؛ زیرا تعجیل در لغو این تدابیر موجب سقوط «شدیدتر و ادامهدار» اقتصادی و افزایش شمار مبتلایان و جانباختگان کرونا میشود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری ۶۷ ساله روسیه به دلیل تدابیر امنیتی برای مقابله با کرونا، خانه نشین شده است و از راه دور کارهای کشور را مدیریت میکند. رئیس جمهور روسیه هفته گذشته به طور سرزده به بیمارستان اختصاصی بیماران کرونا در منطقه کامونارکا در مسکو رفته بود.
کشورهای مختلف در سراسر جهان با علم به اینکه علاوه بر تلفات انسانی غیر قابل جبران، خسارت اقتصادی کرونا نیز بسیار سنگین و دراز مدت خواهد بود از هم اکنون دست به اقدامات فوری برای کاستن از تبعات اقتصادی کرونا زده اند.
گروهی از متخصصان چینی که برای ارائه مشورت به اروپا سفر کردهاند، تاکید کردند که قرنطینه کارآمد، زمانی است که همه بیماران مبتلا به ویروس کرونا حتی آنهایی که دارای علائم خفیف هستند را در بر بگیرد.
سخنگوی دولت در پیامی نوشت: آن روز به جمهوری اسلامی، آری گفتیم و امروز باید با تایید یک «جمهور متحد، همدل و در کنار یکدیگر» به تحریم و کرونا، نه و به آیندهای بهتر و سالی با گذار از بحرانها و ایجاد جامعهای موفق آری و سلام بگوییم.
بر اساس جدیدترین آمار از وضعیت شیوع ویروس کرونا در جهان، کشورهای آمریکا، ایتالیا، چبن، اسپانیا، آلمان، فرانسه و ایران به ترتیب در رتبه اول تا هفتم جدول مبتلایان به کووید 19 قرار دارند. تلاش و ایثار شبانه روزی پزشکان و پرستاران در جهان برای مهار کرونا همچنان ادامه دارد.
تلفات کرونا در آمریکا روز شنبه از مرز 2000 تن گذشت؛ آمار مبتلایان به کرونا در این کشور نیز از مرز 120 هزار تن فراتر رفته است. رفت و آمد در برخی شهرهای آمریکا مانند نیویورک عملاً متوقف شده و خیابانها کاملاً خلوت می باشد.